Su Isıtıcıları Tasarruflu Kullanma

Su Isıtıcılarını Tasarruflu Kullanma

SU ISITICILARI

1. Sıcak su tankına dokunduğunuzda bir sıcaklık hissediyorsanız termosifonunuzun çevresini yalıtınız/yalıttırınız. Böylece %10 enerji tasarrufu sağlamış olursunuz. Eski ısıtıcılarınız için bu elzemdir.
2. Sızıntıları tamir ediniz veya ettiriniz. Sıcak suyunuzda sızıntı yılda tonlarca suyun ve enerjinin israf edilmesi demektir.
3. Su ısıtıcınızı sıcak su kullanılan yere yakın kurunuz. Aksi durumda sıcak su istediğiniz yere gelinceye kadar bir miktar soğur. Isı kaybını azaltmak için sıcak su borularınızı yalıtınız. Bulaşık makinası, çamaşır makinası, elektrikli soba, ısıtıcı, gazlı soba tamircisi için arayınız Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. (Bulaşık makinası, çamaşır makinası, elektrikli soba, ısıtıcı, gazlı soba tamiri-bakımı-servisi-yedek parçası)
4. Bulaşık yıkamak için 50 °C sıcaklık yeterlidir.
5. Mutfaktaki havalandırıcıları yalıtınız.
6. Yiyecekleri temizlerken ve kirli kapları çalkalarken sıcak su yerine soğuk su kullanınız.
7. Fazla miktarda enerji tüketen yalıtımsız eski su ısıtıcılarınızı iptal ediniz. Yüksek verimli, yalıtımlı su ısıtıcıları satın alınız. Bulaşık makinası, çamaşır makinası, elektrikli soba, ısıtıcı, gazlı soba tamircisi için arayınız Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. (Bulaşık makinası, çamaşır makinası, elektrikli soba, ısıtıcı, gazlı soba tamiri-bakımı-servisi-yedek parçası)
8. Banyo yapmak yerine duş alınız. Böylece %30 daha az su kullanırsınız. Ayarlanabilir debili duş başlığı satın alınız. Bu duş başlığı dakikada en fazla 10-15 litre su tüketirken diğer başlıklar 25-30 litre su tüketir. Böylece 10 dakikalık banyo esnasında 100-150 litre sıcak su ve o oranda da enerjiyi tasarruf etmiş olursunuz.
9. Su ısıtıcısını kullanmadan önce dolu olup olmadığına bakınız. Boş veya yarı dolu iken çalıştırmanız ısıtıcınıza zarar verir.
10. Isıtıcınızda sıcaklık/basınç tahliye vanası olmalı. Bu vana evinizin ve ısıtıcınızın zarar görmesini önler. Bulaşık makinası, çamaşır makinası, elektrikli soba, ısıtıcı, gazlı soba tamircisi için arayınız Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. (Bulaşık makinası, çamaşır makinası, elektrikli soba, ısıtıcı, gazlı soba tamiri-bakımı-servisi-yedek parçası)
11. Su ısıtıcınızın termostatını maksimum 50°C’ye ayarlayınız. Bu sıcaklık banyo ve mutfaktaki işler için uygundur. Çoğu insan 42°C sıcak su ile banyo yapmaktadır.
12. Su ısıtıcınızın dibinde zamanla tortu oluşur. Yılda bir veya iki defa 5 litre tortulu suyu dren ediniz. Su ısıtıcınızda kesinlikle sert su kullanmayınız. Bulaşık makinası, çamaşır makinası, elektrikli soba, ısıtıcı, gazlı soba tamircisi için arayınız Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. (Bulaşık makinası, çamaşır makinası, elektrikli soba, ısıtıcı, gazlı soba tamiri-bakımı-servisi-yedek parçası)
13. Tatil günleri evden ayrılmadan önce ısıtıcınızı mutlaka kapatınız. 14. Su ısıtıcısı satın alırken verimli ömür maliyetini mutlaka hesaplayınız.

Verimli Ömür Maliyeti =
(Satın Alma Fiyatı) + (Yıllık Enerji Maliyeti x Tahmini Ömrü x İskonto Faktörü) Su ısıtıcılarının tahmini ömrü 13 yıl, iskonto faktörü ise 0.83’tür. Buna göre en önemli faktör yıllık enerji maliyetidir.

Devamı var...

Bulaşık makinası, çamaşır makinası, elektrikli soba, ısıtıcı, gazlı soba tamircisi için arayınız Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. (Bulaşık makinası, çamaşır makinası, elektrikli soba, ısıtıcı, gazlı soba tamiri-bakımı-servisi-yedek parçası)

Aşağıdaki Not Sadece Aynı İş Kolundaki (Makina Tamircisi; Tamir Bakım Servis Hizmeti Yapan) Arkadaşlarımız İçin Geçerlidir....

Sitemizdeki yazıdan alıntı yapacak olan arkadaşlarımız; Lütfen kaynağı belirtiniz... Kaynak belirtilmeden yapılacak alıntılarla ilgili siteler "Yüzsüzler veya Fikirden Yoksunlar" Sayfamızda yayınlanacaktır. Darılmayınız...

Kaynak: www.mutfakmerkezi.com

İlgili Yazılar

Konumlar

Çalışma Saatlerimiz